Agenda

Els divendres de Quaresma (dies 24 de febrer, 3, 10, 17, 24 i 31 de març), a les 19.30 h, es celebrarà la missa a la Parròquia de Sant Francesc. Posteriorment, a les 20 h, es realitzaran els solemnes Viacrucis, presidits per la imatge del Sant Crist de la Germandat.
⚠ Es prega l’assistència de tots els germans i germanes que ho desitgin amb la vesta reglamentària, guants i sabates fosques.

El programa d’activitats dissenyat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona arrenca el pròxim divendres amb la presentació del cartell. L’acte se celebrarà a l’església de Sant Agustí, a partir de les 20 hores. En el decurs del mateix també es farà l’Encesa de la Llum, on participaran un congregat i un aspirant de la RGJN.

El dijous 2 de març, a les 19 h a Casa Balcells es realitzarà la PRESENTACIÓ DE L’OPUSCLE DE l’AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA DE TARRAGONA a càrrec de la Sra. Montserrat Adan, Directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona.
Organitza: Agrupació Associacions Setmana Santa Tarragona.

A diversos indrets de la ciutat per on es desenvolupen alguns dels actes de la Setmana Santa, es troben penjades a les façanes diverses lones amb les imatges de la RGJN.

El dissabte 18 de març, a les 10.30 h a l’Església de Sant Agustí es realitzarà la INAUGURACIÓ DELS ESPAIS DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA. Es presentarà la segona fase dels Espais de la Setmana Santa de Tarragona tenint com a punt central l’Església de Sant Agustí amb una mostra de totes les entitats.

Organitza: Agrupació Associacions Setmana Santa

Totes persones que estiguin interessades en el lloguer de vestes o bé en la seva compra, ho podran fer en les dates fixades:
– Lliurament de vestes RESERVADES: 20, 21 i 22 de març, de 17.30 a 20 h.
– Lliurament de vestes NO RESERVADES: 23 i 24 de març, de 17.30 a 20 h.

➡ Es podran comprar medalles, insígnies o vestes. També estarà a la vostra disposició Un timbal de contes: Relats de la Setmana Santa de Tarragona.

➡ La seu també estarà oberta per tal que els germans/es que no tenen les quotes domiciliades al banc o que tenen rebuts retornats els puguin fer efectius.

El dissabte, 25 de març a les 10h, obrirem les portes de l’església de Sant Miquel del Pla, per tal de preparar les imatges dels passos de la RGJN.

La banda d’aspirants de la RGJN participarà a la Trobada de bandes de la Setmana Santa de Reus! El dissabte, 25 de març a les 17 h, concentració de totes les Bandes a la parròquia de Sant Joan (Reus). Posteriorment, sortida des de la Parròquia fins a la plaça Mercadal.

El proper diumenge 26 de març a les 12 hores, es durà a terme a l’església de Sant Miquel del Pla la distribució per tal d’assignar els aspirants que portaran els emblemes de la seva secció. Hi sou tots convidats!

La Junta Directiva de la RGJN us convida a l’acte social, amb motiu de la publicació de l’opiscle de l’entitat, es celebrarà el proper dimarts 28 de març, a les 19 h, a l’església de Sant Miquel del Pla. Us hi esperem!

El diumenge 26 de març, a les 12.00 h. a l’Escola Oficial d’Idiomes. PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, a càrrec de la Sr. Pere Navarro, professor de la URV i membre de diverses entitats culturals de Tarragona.

Organitza: Ajuntament de Tarragona i Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

Del dissabte 1 d’abril al 8 d’abril: MOSTRA DEL PATRIMONI ARTÍSTIC DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, EN DIFERENTS TEMPLES DE LA CIUTAT, organitzada per l’Agrupació d’Associacions, amb l’horari d’obertura següent: a Sant Agustí, Sant Miquel del Pla, església de Natzaret i església de Sant Llorenç: d’11 h a 13.30 h i de 17.30 a 20 h.

L’entrega del Ciri Pasqual es realitzarà a la Parròquia de Sant Francesc, el dia 1 d’abril, durant la celebració de la Santa Missa del dissabte, a les 19.30 h. Agraïm al germà Josep M. Sans la decoració a mà del ciri, incorporant l’escut de la RGJN.

El dia 2 d’abril, a les 10.30 h, al Carrer de les Coques: SOLEMNE BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel carrer de les Coques i el Pla de la Seu, fins a l’interior de la Catedral.

➡ A les 11 h. Altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona.

Dia 4 d’abril, celebrarem la missa en sufragi als germans traspassats durant l’any 2022, a les 19 h, i posteriorment realitzarem el tradicional viacrucis, a la Parròquia de Sant Francesc.
Un cop finalitzat, iniciarem la processó encapçalats per un piquet d’Armats de La Sang i seguit dels passos Jesús és Despullat de les seves Vestidures, Jesús Natzarè i El Cirineu, presidits per la imatge del Sant Crist de la RGJN.
Inicia a la Rambla Vella, i pels carrers de la part alta fins a l’Església de Sant Francesc.
⚠ Es prega l’assistència de tots els germans i germanes que ho desitgin amb la vesta reglamentària, guants i sabates fosques.

Dia 5 d’abril, a les 19:30 h, des de la parròquia de Sant Joan sortirà la Processó del Dolor, organitzada per la Germandat del Nostre Pare Jesús de la Passió, amb la participació de la #RGJN amb el pas del Cirineu, la banda de cornetes i tambors infantil i el cor d’aspirants, juntament amb altres confraries. Sortirà de la parroquial església de Sant Joan, pels carrers del mercat i fins al carrer Unió.

⚠ Es prega l’assistència de tots els germans i germanes que ho desitgin amb la vesta reglamentària, guants i sabates fosques.

Dia 6 d’abril, l’església de Sant Miquel del Pla estarà habilitada com espai de pregària i reflexió en un ambient íntim de recolliment que convidi a la meditació. L’església restarà oberta fins al moment de la celebració de la Vetlla.

Dia 6 d’abril, 20 h, ofici solemne i Processó al Monument a la Parròquia de Sant Francesc. Posteriorment, a les 22 hores, torn de Vetlla davant el Santíssim de la Parròquia.
➡ Ho podreu seguir en directe al Facebook de la Parròquia.

Dia 7 d’abril, a les 8 h, des de l’Església de Sant Miquel del Pla, anada a la Casa Joan Miret dels passos Jesús és Despullat de les seves Vestidures, Jesús Natzarè i El Cirineu.

➡ Les portes de la Casa Joan Miret, s’obriran al públic per poder visitar els misteris des de les 10:30 h fins a les 13 h.

Dia 7 d’abril, a les 12:00 h, funció litúrgica amb l’adoració de la Creu a la Parròquia de Sant Francesc.

RECOLLIDA DE MISTERIS, a les 16 h, per part dels Armats, que es dirigiran a fer els acataments als passos de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó.

La nostra Germandat s’ubicarà, com altres vegades, a la Rambla Nova, a l’alçada de Casa Salas. A continuació, els passos es dirigiran cap a la plaça del Rei.

⚠ Es prega l’assistència de tots els germans i germanes que ho desitgin amb la vesta reglamentària, guants i sabates fosques.

➡ Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang. Sortida des de la Plaça del Rei a les 19:30 h amb l’assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos. La #RGJN participarà amb els misteris El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és Despullat de les seves vestidures.

➡ Es recolliran i es tornaran les atxes i els penons a la furgoneta que es trobarà a la plaça dels Àngels.

⚠ Es prega l’assistència de tots els germans i germanes que ho desitgin amb la vesta reglamentària, guants i sabates fosques.

A les 22:30 h, solemne Vetlla Pasqual a la Parròquia de Sant Francesc.

Dia 16 d’abril, a les 9 h, des del pàrking del Golf Costa Daurada, caminada popular a Sant Simplici. Us hi esperem!

⚠ Participació voluntaria on els participants eximeixen de reposabilitat legal i civil a la RGJN.

Cal tornar les vestes llogades del dia 25 al 27 d’abril (entre les 17:30 h i les 20 h).

⚠️Demanem que les vestes han de tornar netes i planxades per tal que hi hagi un bon manteniment. En cas de no fer-ho, s’haurà d’abonar 12€ per la seva neteja.

Lloc: Seu social del C/Girona.

Dissabte 13 de maig, a les 10.30 h, visita gratuïta a Sant Miquel del Pla. Comentada per l’historiador i membre de la Germandat, Andreu Muñoz Virgili.

El proper 4 de juny, celebrarem la Diada de la Germandat, així com l’Assemblea general de socis.

L’horari previst serà el següent:
– 9.00 h. Al cementiri de la ciutat: Ofrena floral al mausoleu del nostre fundador Sr. Ramon Salas i Ricomà.
– 10.00h (en 1era convocatòria) i a les 10.30h (en 2na convocatòria), a l’església de Sant Miquel del Pla: Assemblea general de socis de la RGJN. Després es farà un sentit homenatge a la germana Mª del Carme Fortuny Grau per la seva fidelitat a la Germandat.
– Posteriorment, petit refrigeri de germanor.

Aprofitem per animar a tots als germans i germanes a participar en la diada i l’assemblea de la nostra Germandat.
Tots tenim molt a dir i molt a compartir! US HI ESPEREM!