Us recordem que aquest dissabte dia 2 de març, la Germandat organitza una processó per a celebrar els 110 anys de la Germandat. Us esperem a tots els que volgueu participar-hi a les 18:30 hores a l’interior de la Catedral.

El motiu de fer aquest acte amb el Sant Crist de la sagristia de la Catedral, es per tal de recordar que aquesta imatge del Crist crucificat es trobava a l’església de Sant Miquel del Pla al s. XVIII. A l’inici del s. XIX l’església va ser destinada a magatzem per l’exèrcit durant la Guerra de la Independència, i les imatges foren retirades a una dependència reservada. D’allà va ingressar el Sant Crist al Museu Diocesà de Tarragona l’any 1914. L’any 1928 es va penjar a la sagristia major de la Catedral, lloc on roman fins avui.

Les dades artístiques de la talla són un tant confuses, tot i que se sap que l’any 1752, l’escultor Lluís Bonifàs i Massó va contractar amb la confraria de preveres de la Catedral de Tarragona -encarregada de la custòdia de Sant Miquel del Pla-, la realització d’un retaule per l’altar del Sant Crist. En el contracte no s`incloïa la imatge central, ja que s’havia de conservar una d’anterior, que probablement és aquesta.

Alguns autors atribueixen la talla a Ramon Amadeu, però aquesta atribució ha estat molt discutida per altres, de manera que a partir d’un estudi a l’any 1986 es va preferir més mantenir-la com a talla anònima.

Advertisements